marți, 22 martie 2016

Paine cu banane - fara gluten


    Pâinea cu banane este o rețetă inedită, preferată în rândul celiacilor, cu o compoziție moale și un gust ușor de adorat. Alternativă pentru pâinea cu gluten, cea cu banane reprezintă o variantă extrem de curioasă pentru cei care nu au încercat-o până acum.  
  
    Totodată, numai fructul oferă o mare serie de avantaje. Bananele conțin minerale care contribuie la o asimilare mai bună a calciului în oase, ceea ce înseamnă că te protejează de osteoporoză și alte boli asociate sistemului osos. De asemenea, consumul acestora scade tensiunea arterială și reglează tranzitul intestinal.  
  
     Pentru rețetă de astăzi, avem nevoie de următoarele ingrediente
  
-margarină/unt 
-4 banane coapte 
-2 căni de făină din orez (sau orice alt tip de făină fără gluten) 
-150g  zahăr 
-1 cană de nuci (mărunțite sau măcinate) 
-2 ouă 
-2 lingurițe praf de copt 
-1 linguriță vanilie 
  
     Acum, că avem toate ingredientele, putem trece la acțiune. 
     Într-un bol mai mare se amestecă untul cu zahărul. Între timp, bananele se pisează în blender/mixer pentru 2-3 minute. Apoi, se adaugă ouăle, vanilia și bananele pisate și cu putere se amestecă. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, apoi se adaugă la compoziția lichidă și se amestecă până se încorporează toată făina. La sfârșit, se adaugă și nucile.  
     Compoziția se toarnă într-o tavă de chec și se bagă la cuptor pentru o oră și 10 minute sau până când pâinea este gata. Pentru a verifică acest lucru, se încearcă cu o scobitoare mijlocul pâinii, iar dacă scobitoarea iese uscată, pâinea este coaptă. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu